Sposób przygotowania

Truskawki i jeżyny umyć, przebrać. Kilka sztuk najładniejszych truskawek i jeżyn pozostawić do dekoracji. Owoce umieścic w blenderze i przetrzeć je. Następnie wlać na sito, aby usunąć pestki. W międzycasie zółtka utrzeć z cukrem na jednolitą mase. Do rondelka wlać mleko, dodać masło, cukier waniliowy i ugotować. Potem zdjąć z ognia i dodać do tego ubite żółtka- wlewając bardzo powoli do mleka cały czas mieszając, np. za pomocą trzepaczki. Do spienioneo i lekko przechłodzonego mleka wlać przetarte owoce. Powstałą zupę przelać do talerzy. Na wierzchu udekorować owocowami. Zupa najlepiej smakuje podana z biszkoptami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !