Sposób przygotowania

Truskawki i jagody umyć, przebrać. Kila sztuk najładniejszych truskawek i jagód pozostawić do dekoracji. Owoce umieścic w blenderze i prztrzeć je. Następnie wlać na sito, aby usunąć pestki. W międzycasie zółtka utrzec z cukrem na jednolitą mase. Do rondelka wlać melko, dodać masło, cukier waniliowy i ugotować. Potem zjdjąć z ognia i dodać do tego ubite żółtka- wlewając bardzo powoli do mleka cały czas mieszając, np. za pomocą trzepaczki. Do spienioneo i lekko przechłodzonego mleka wlać przetarte owoce. Powstałą zupę przelać do talerzy. Na wierzchu udekorować owocowami. Zupa najlepiej smakuje podana z biszkoptami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !