Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z jabłek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 60 dag
białko 3 szt
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
skórka z pomarańczy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z jabłek

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, po chwili podgrzewać na wolnym ogniu, zagotować, ostudzic. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne, pokroic w ćwiartki. podlać odrobiną wody, rozgotować. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać ciągle ubijając po lyżce cukru, następnie stopniowo żelatynę, rozgotowane jabłka i posiekaną skórkę pomarańczową. Deser wyłożyć do salaterek, podawać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.04.2012 12:26
pycha
Monika193
Monika193 21.12.2011 23:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak