Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dziadek Gargamel

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
miód płynny 25 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
margaryna 1 szt
mąka żytnia 1,5 szkl
bakalie 20 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Dziadek Gargamel

Wkładka:
4 jabłka
3/4 szklanki ukru
25 dag mąki pszennej
1 łyżeczki sody
4 jaja
26 dag bakalii
Masa:
kostka masła
1 szklanka cukru
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 cukier waniliowy

Na ciasto: margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku i pozostałe składniki. Potem dodac ubitą pianę z białek. Piec 30-40 min i przekroić na pół. Jabłka obrac, pokroic w kostkę, zasypać cukrem i zostawić na pół godziny. Dodac bakalie, żółtka, mąkę z sodą i pianę z białek. Upiec.
Na masę: masło utrzeć z cukrami na pulchną masę. Stopniowo łąćzyć ze śmietaną. Podzielic na 2 części. układac warstwami: polewa piernik polowa masy wkładka jabłkowa masa piernik

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 25.04.2012 21:54
ciekawa nazwa i ciekawy przepis
Kate131 28.12.2011 09:34
fajna nazwa
ronald88 07.10.2011 11:16
super
ronald88 07.10.2011 11:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak