Sposób przygotowania

Cebula pokrojona w piórka i paprykę pokrojoną w kostkę lub paski dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem 40-60 min. na sporej ilości oleju (1,5 - 2 szkl.). po uduszeniu dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę + koncentrat pomidorowy + ketchup i cały sok z brzoskwiń wymieszać, osolić, przyprawić można dodać czerwonej papryki lub chili w proszku, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Rybę pokroić w kawałki obtoczyć w jajku, panierce (bułka tarta z mąką) usmażyć.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwe ryby, farsz, ryba, farsz. Na górze powinien być farsz. Można przyszykować na dzień wcześniej i podawać na zimno lub ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chętnie wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !