Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
brzoskwiń 1 puszka
średnie cebule 3
mały słoik koncentratu pomidor 1
ketchup pikantny 3-5 łyżek
papryka czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z brzoskwiniami

Cebula pokrojona w piórka i paprykę pokrojoną w kostkę lub paski dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem 40-60 min. na sporej ilości oleju (1,5 - 2 szkl.). po uduszeniu dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę + koncentrat pomidorowy + ketchup i cały sok z brzoskwiń wymieszać, osolić, przyprawić można dodać czerwonej papryki lub chili w proszku, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Rybę pokroić w kawałki obtoczyć w jajku, panierce (bułka tarta z mąką) usmażyć.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwe ryby, farsz, ryba, farsz. Na górze powinien być farsz. Można przyszykować na dzień wcześniej i podawać na zimno lub ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 01.10.2011 11:26
chętnie wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak