Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa z bezami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 3 szklanki
cukier 3 łyżki
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka czubata
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa z bezami

Do rondelka wlać 5 szklanek wody, wsypać cukier i zagotować. W międzyczasie w 3 łyżkach zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną. Powstałą masę wlewamy do gotującej się wody i gotujemy około 3 minuty, po tym czasie wrzucamy umyte i obrane jagody, wlewamy wino. Zdejmujemy rondelek z ognia. Zupkę najlepiej podawać dobrze schłodzoną, wierzch dekorując bezami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak