Sposób przygotowania

Polędwice wołowa doprawić sola i pieprzem. Obsmażyć na oliwie. Posmarować mięso ostrą musztardą. Pieczarki, czosnek sol i pieprz zmiksować. Masę przesmażyć na patelni żeby wzmocnić smak. Dodać świeży tymianek, po odparowaniu wody masa musi ostygnąć. Szynkę parmeńska ułożyć na folii, na szynkę wyłożyć masę grzybową-warstwa ok 1 cm. Ułożyć wołowinę i zawinąć całość aby szynka i nadzienie otuliło mięso. Docisnąć na całej długości. Włożyć na 15 minut do lodówki. Po tym czasie wołowinę zawinąć w cieście francuskim, szczelnie zwinąć. Posmarować rozbełtanym żółtkiem. Na koniec posolić. Piec 35 minut w 200 stopniach.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    super danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !