Sposób przygotowania

Wyciągnąć miąższ, w środku dyni ułożyć rozmaryn, całe ząbki czosnku oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą. Włożyć do piekarnika. Następnie miąższ wyciągnąć łyżką. Cebulę pokroić, wrzucić na oliwę, dodać pieczony czosnek z dyni, trochę gałki muszkatołowej i miąższ z dyni, dodać utarty ser parmezan, zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut, dodać 0,5 szklanki śmietany, przyprawić zupę. Na oliwie usmażyć grzyby leśne. Zupę przełożyć do blendera, zmiksować. Grzyby wyłożyć na talerz, zalać zupą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !