Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni z grzybami leśnymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia
parmezan 5 dag
grzyby leśne 10
rozmaryn świeży 5 szt
czosnek ząbki 4 szt
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
gałka muszkatołowa do smaku
bulion warzywny 2 szklanki
śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni z grzybami leśnymi

Wyciągnąć miąższ, w środku dyni ułożyć rozmaryn, całe ząbki czosnku oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą. Włożyć do piekarnika. Następnie miąższ wyciągnąć łyżką. Cebulę pokroić, wrzucić na oliwę, dodać pieczony czosnek z dyni, trochę gałki muszkatołowej i miąższ z dyni, dodać utarty ser parmezan, zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut, dodać 0,5 szklanki śmietany, przyprawić zupę. Na oliwie usmażyć grzyby leśne. Zupę przełożyć do blendera, zmiksować. Grzyby wyłożyć na talerz, zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.10.2013 12:55
Dynia i grzyby brzmi pysznie:)
pacpaw 17.06.2012 23:08
zaskakujące połączenie
Mariusz10 12.06.2012 18:30
fajna zupa
Natalia/tubisiek 14.12.2010 08:05
musi być super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak