Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
imbir 0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki
ocet winny 1 szklanka
gruszka 2 szt
jabłko 1 szt
rodzynki 2 łyżki
Szafran nitki Prymat do smaku
pomarańcza 2 szt
pomidor 1 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do ryb

Pokrojoną cebulę smażyć na oleju, dodać imbir, gałkę muszkatołowa, cynamon i pieprz cayenne, wymieszać. Dodać 3 łyżki cukru, wlać biały ocet winny. Wrzucić pokrojone gruszki, jabłka, garść rodzynek, szczyptę szafranu, skórkę i sok z 2 pomarańczy. Doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minut. Pod koniec dodać pomidor, mieszać i gotować 30 sekund. Podawać do ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.10.2013 18:58
Wart wypróbowania.
kate.500 01.10.2012 08:24
pycha
Angelika10 03.09.2012 00:32
fajny
Katarzyna59 20.08.2012 20:38
smaczny
Barbara/zuza22_85 04.03.2011 12:55
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak