Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar do gotowania łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 1 szt
koper włoski 1 szt
seler naciowy 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
białe wino 50 ml
ocet estragonowy 50 ml
anyż 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar do gotowania łososia

Wywar przygotować z pokrojonego kopru włoskiego, selera naciowego, cebuli, soli, białego wina, octu estargonowego, 2 gwiazdek anyżu, pieprzu, liścia laurowego i cytryny. Dolać szklankę wody, zagotować. Do gorącego wywaru włożyć łososia, gotować 4-5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.11.2013 10:26
bardzo fajny
Angelika10 30.04.2012 22:04
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak