Sposób przygotowania

W kąpieli wodnej roztopić czekoladę, kawę i masło, do momentu utworzenia się jednolitej masy.
W wysokim naczyniu zmiksować jajka z cukrem i solą. Następnie dodać masę czekoladową i dokładnie wymieszać. Do masy dodać zmieszaną mąkę z proszkiem i cynamonem i imbirem. Dokładnie wymieszać. Tak zrobione ciasto, które jest rzadkie, pozostawić w misce w lodówce na 12 godzin. Na papierze do pieczenia na blaszce układać uformowane ciasteczka do wielkości orzecha włoskiego i obtoczone w cukrze pudrze. Ciastka urosną, więc należy je ukądać dość luźno na blasze. Ciastka przed zdjęciem z blachy muszą ostygnąć.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Fajnie wyglądają:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    apetyczne ciacha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Zapomniałam dodać, że w piekarniku nagrzanym do 180 stopni muszą siedzieć tylko 12 minut - w przeciwnym razie będą suche w środku :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    Piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Idealne uzupełnienie poobiedniej kawy :).
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pqalce lizać
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wow! piękne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    bosko wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wisznu

    na zime jak znalazł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !