Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery naciowe duszone z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sler naciowy 0,5 kg
cebula 2 szt
marchew 1 szt
pomidory 0,5 kg
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
curry do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Selery naciowe duszone z pomidorami

Selery pokroić na drobne kawałki, cebulkę pokroić w piórka. Marchewkę utrzeć na tarce o dużych otworach. Warzywa osolić, podlać oliwą i kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory. Chwile pogotować i przyprawić do smaku solą, cukrem i curry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.08.2013 23:06
ależ to smakowicie wygląda
mela25 21.07.2012 07:58
ciekawy pomysł
mela25 21.07.2012 07:58
ciekawy pomysł
Seba 21.05.2012 09:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak