Sposób przygotowania

Szpinak rozmrażamy, odparowujemy z nadmiaru wody podgrzewając np. na patelni, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

Przecier, jogurt i wodę mieszamy ze sobą, dodajemy oliwę, przeciśnięty ząbek czosnku, przyprawy, wylewamy sos do naczynia żaroodpornego.

Mąkę mieszamy z oliwą i wodą i zagniatamy gęste i elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy cienko, kroimy na prostokąty. Na każdym prostokącie układamy łyżkę szpinaku i kawałek sera, zawijamy w ruloniki, układamy w sosie.

Zapiekamy ok 30 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fantastyczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    wygląda smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    na pewno pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    smaczne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sara

    musze je zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    polecam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !