Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z morelami i bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklannka
olej 1 szklanka
cukier wanilinowy 3 sztuka
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
morele w zalewie 1 puszka
bita śmietana 1 litr
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z morelami i bitą śmietaną

Jajka, cukier, olej, 1 cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cynamon zmiksować. Piec w temp. 170 st przez 45 minut. Gdy ciasto ostygnie, przekroić, tak aby powstały 3 warstwy. Ubić bitą śmietanę na sztywno z 2 cukrami waniliowymi. Morele pokroić w kostkę. Ciasto przekładać morelami i bitą śmietaną. Udekorować i wstawić do lodówki na 2h.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lukoszek88 25.12.2010 20:24
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak