Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Migdały wymieszać z 2 jajkami, dodać cukier i ubijać. Następnie dodać mąkę z proszkiem i sól. Ubijać do 5 min. Dodać 4 żółtka i ostudzoną margarynę, całość dobrze wymieszać i na końcu dodać pianę z 4 białek.
Wylać do niedużej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp180 st około 45-50 min.

Masa serowa:
Mleko zagotować i do gotującego się wlać śmietanę wymieszaną z 5 jajkami, gotować cały czas mieszając 2-3 min. Odstawić do ostygnięcia i dokładnie odcedzić na płótnie powstały twarożek.
Masło utrzeć z cukrem i dodawanym po łyżce serkiem na krem, na koniec połączyć z drobno posiekaną czekoladą.
Zimne ciasto podzielić na dwa płaty, dolny posmarować połową dżemu i całą masą serową, na masę poukładać cząstki mandarynek i resztę dżemu, przykryć drugim ciastem. Wierzch polać rozpuszczoną białą czekoladą ,posypać skórka i wiórkami czekoladowymi.
Najlepsze na drugi dzień.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ciekawa ta masa serowa, muszę wypróbować.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chwali się robiony samemu ser...
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciasto wygląda pięknie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !