Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem brzoskwiniowo - śliwkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie pół kg
śliwki pół kg
cukier żelujący 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem brzoskwiniowo - śliwkowy

Owoce umyłam, oczyściłam z pestek i bez obierania skórek (i tak fajnie zmiękły) pokroiłam w dużą kostkę (trzeba pamiętać, że przy gotowaniu troszkę się rozgotuje). Włożyłam je do garnka i wymieszałam z cukrem żelującym. Całość gotowałam ok 5 min od momentu zagotowania, delikatnie mieszając. Gorący dżem włożyłam do wyparzonych słoiczków. Pasteryzowałam słoiki ok 10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 15.07.2012 20:43
dziekuję
noculos 14.07.2012 23:20
fajne!
dorota20w 07.12.2011 08:44
dziękuję
Brigitte 04.12.2011 15:50
wgląda bajkowo
dorota20w 22.03.2011 17:54
uwielbiam duże kawałki owoców w dżemach
Jolanta40 22.03.2011 09:13
jakie duże kawałki owoców, piękne kolory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak