Sposób przygotowania

Owoce umyłam, oczyściłam z pestek i bez obierania skórek (i tak fajnie zmiękły) pokroiłam w dużą kostkę (trzeba pamiętać, że przy gotowaniu troszkę się rozgotuje). Włożyłam je do garnka i wymieszałam z cukrem żelującym. Całość gotowałam ok 5 min od momentu zagotowania, delikatnie mieszając. Gorący dżem włożyłam do wyparzonych słoiczków. Pasteryzowałam słoiki ok 10min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jakie duże kawałki owoców, piękne kolory
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    uwielbiam duże kawałki owoców w dżemach
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    wgląda bajkowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !