Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos świateczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
przecier pomidorowy 1 słoiczek
golonka 1 szt
szynka wieprzowa 0,7 kg
sól
pieprz
kiełbasa zwyczajna 2 szt
grzyby leśne 2 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos świateczny

Kapustę pokroić, przepłukac. Do garnka włożyc kapustę, golonkę, pokrojoną kiełbase i szynkę i przyprawy, przykryć i dusić. Grzyby namoczyć, gdy napęcznieją wrzucić do bigosu. Dodać przecier pomidorowy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 02.07.2012 10:04
bardzo lubię bigos!!!
Wafelek2601 01.06.2011 08:39
Twój bigos jest pyszny
Tika4444 09.01.2011 12:02
supoer bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak