Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie marynowane w oleju, z cebulą i żurawiną

4.0
(24)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane
olej słonecznikowy
cebula biała
pieprz mielony ( kolorowy )
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie marynowane w oleju, z cebulą i żurawiną

3 podwójne filety śledziowe marynowane w zalewnie octowej lekko osuszyłam i obdarłam ze skórki. Pokroiłam na mniejsze kawałki. Jedną sporą cebulę obrałam i drobno posiekałam. Ok. 100g żurawiny suszonej zalałam wrzątkiem i odstawiłam na 5 min. a następnie osączyłam dokładnie.
W słoju układałam kawałki śledzia przesypując je cebulą, żurawiną i sporą ilością pieprzu. Zalałam olejem słonecznikowym tak żeby wszystkie składniki były przykryte. Odstawiłam do lodówki na 3 dni a potem delektowałam się :-)

Żurawina nadała lekkiej słodyczy i całość wyszła pysznie!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.12.2012 12:42
ciekawy dodatek
Misia90 23.09.2011 14:17
ekstra
Marysia 23.09.2011 14:09
super
Karolina69 23.09.2011 14:00
fajne
IZABELA29 12.05.2011 15:57
o ciekawe
Henryka2 15.01.2011 14:52
Wzięłam sobie!
katarzyna124 15.12.2010 10:18
Wyglądają pysznie:)
iwa643 14.12.2010 07:12
bardzo lubię śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak