BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

3 podwójne filety śledziowe marynowane w zalewnie octowej lekko osuszyłam i obdarłam ze skórki. Pokroiłam na mniejsze kawałki. Jedną sporą cebulę obrałam i drobno posiekałam. Ok. 100g żurawiny suszonej zalałam wrzątkiem i odstawiłam na 5 min. a następnie osączyłam dokładnie.
W słoju układałam kawałki śledzia przesypując je cebulą, żurawiną i sporą ilością pieprzu. Zalałam olejem słonecznikowym tak żeby wszystkie składniki były przykryte. Odstawiłam do lodówki na 3 dni a potem delektowałam się :-)

Żurawina nadała lekkiej słodyczy i całość wyszła pysznie!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo lubię śledzie
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Wyglądają pysznie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Henryka2

    Wzięłam sobie!
  • 1
    031
    Opublikowano

    IZABELA29

    o ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawy dodatek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !