Sposób przygotowania

Kaszę zalać zimną wodą, dodać połowę tłuszczu i ugotować do miękkości. Gdy kasza zaczyna mięknąć, zetrzeć na tarce o dużych otworach warzywa i poddusić z dodatkiem tłuszczu, mieszając zalać 2 szklankami wody, osolić i ugotować razem z pokrojonymi w paski ziemniakami. Dodać kaszę, wymieszać, podprawić śmietaną i pietruszką. Przyprawić do smaku solą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Prosty i smaczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !