Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik wiosenny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 4 łyżki
masło 1 łyżeczka
włoszczyzna 30 dag
ziemniaki 3 szt
śmietana 3 łyzki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik wiosenny

Kaszę zalać zimną wodą, dodać połowę tłuszczu i ugotować do miękkości. Gdy kasza zaczyna mięknąć, zetrzeć na tarce o dużych otworach warzywa i poddusić z dodatkiem tłuszczu, mieszając zalać 2 szklankami wody, osolić i ugotować razem z pokrojonymi w paski ziemniakami. Dodać kaszę, wymieszać, podprawić śmietaną i pietruszką. Przyprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.11.2013 21:08
Prosty i smaczny.
Katarzyna59 16.07.2012 16:24
bardzo lubię
romanrafal
romanrafal 07.06.2012 10:05
pyszny
mehia 16.04.2011 20:57
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak