Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Izaura-sernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej ; )

Przepis i sposób przygotowania na: Izaura-sernik

składniki na ciasto:

2 szklanki mąki
½ szklanki cukru
1 jajko
1 kostka palmy
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao

Wszystko razem zagnieść.
Zagniecione ciasto podzielić na dwie części i włożyć do zamrażalnika na około 1 godziny, następnie jedną część zetrzeć na tarce i ułożyć na dno foremki, na to ułożyć masę twarogową i na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Upiec w temperaturze 190stopni. Czas pieczenia około 1 godziny. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


SKŁADNIKI NA MASĘ TWAROGOWĄ:

1 kg twarogu
1 ½ szklanki cukru
¼ kostki palmy
6 jajek
olejek pomarańczowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Palmę, cukier, żółtka utrzeć, dodać twaróg, olejek i kartoflankę, oraz pianę ubitą z białek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 17.08.2011 15:18
sernik jest najlepszy mniam :-)
Moni 06.03.2011 12:03
bardzo dobre ciasto
maciek7 04.02.2011 16:02
super przepis
iwona332 23.08.2010 00:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak