Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki razowo-kukurydziane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 1 szklanka
mąka kukurydziana 1/4 szklanki
mleko 1 szklanka
woda gazowana 3/4 szklanki
sól do smaku
olej do smażenia
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki razowo-kukurydziane

Roztrzepać jajka z solą, dodać mleko i trzepiąc trzepaczką dodawać stopniowo mąkę razową i kukurydzianą, na koniec dodac wodę gazowaną. Ciasto powinno się lekko lać. Smażyc naleśniki na cienkiej warstwie oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 20.08.2013 00:23
zaciekawiły mnie twoje naleśniczki
gacopierz23 04.10.2012 16:52
zdrowe
agogo2 08.03.2011 13:30
dobre
ilka_86 09.02.2011 13:30
pyszne!!!!
Katarzyna156 15.12.2010 23:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak