Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka na rauszu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier puder 1\\2 szkl
mąka 3\\4 szkl
proszek do pieczenia 1\\2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka na rauszu

KREM
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
1 kostka masła
20 dag migdałów w płatkach
4 paczki (ok. 25szt) herbatników
ok. 200 ml wódki

Mleko w puszce gotować ok 2,5 godz., trochę przestudzić. Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier puder, żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać i upiec biszkopt. Masło zmiksować z mlekiem na jednolitą masę. Nasączyć biszkopt, posmarować połową masy i układać nasączone herbatniki, rozsmarować resztę masy na herbatnikach. Na suchej patelni uprażyć migdały i posypać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak