Sposób przygotowania

Pałki umyć i osuszyć. Przygotowane kawałki mięsa dokładnie natrzeć powyższymi przyprawami. Zawinąć je w folie i schłodzić w lodówce(przez ponad 1 godzinę, aby smaki ze sobą przeszły). Rozgrzać patelnię z dodatkiem oliwy i przysmażyć na niej pokrojone w paseczki- boczek. Smażyć,aż tłuszcz się wytopi. Następnie wyjąć boczek i na tym samym tłuszczu przysmażyć przygotowane pałki. Przysmażyć ze wszystkim stron. Następnie podpieczone pałki włożyć do grubego rondla, wlać tłuszcz w którym się smażyły, wino i dusić na niewielkim ogniu, do momentu, gdy pałki będą miękkie. Podawać ze świeżymi mandarynkami(wcześniej można dodać je do sosu, aby lekko się podgrzały). Najlepiej smakuje z ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !