Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy wieprzowe z nadzieniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 35 dkg
cienkie plastry mięsa wiepszow 6 plastry
szynka 20 dkg
pietruszka zielona 1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw 1 do smaku
olej 5 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy wieprzowe z nadzieniem

Sposób przyrządzenia:
1.Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w cienkie plasterki.
2 Plastry mięsa rozbić tłuczkiem przez folię. Ułożyć na nich szynkę, pie­truszkę i pieczarki
3.Mięso zrolować, związać nitką, po­solić i oprószyć pieprzem.
4.Zrazy usmażyć na oleju często obracając.

Zrazy należy podczas pieczenia stale doglądać i często obracać, tak aby były ładnie przyrumienione ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak