Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy RUM

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 szkl
woda 1 szkl
esencja waniliowa 10 ml
cukier 20 dag
aromat ananasowy 10 ml
aromat rumowy 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy RUM

Do rondla wsypać cukier i podgrzewać, aż zacznie wrzeć i zarumieni się na złoty kolor, dodać wodę, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować powoli, aż cukier rozpuści się. Schłodzić. W słoju wymieszać wszystkie składniki „Rumu” i odstawić na 30 dni. Po tym okresie alkohol przefiltrować i przelać do butelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak