Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki imbirowe z ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 gr
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt
tłuszcz do smażenia
Na sos:
bulion 3/4 szkl
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Sos imbirowy 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki imbirowe z ryżem

Mięso wymieszać z przyprawami bułką tartą i jajkiem, czosnek drobno posiekać lub zmiąć
Wyrobić masę mięsną, Nabierać łyżeczką i turlać małe kuleczki. Usmażyć ze wszystkich stron na tłuszczu.

Przygotować sos. wymieszać bulion z sosem imbirowym i cukrem, mąką i koncentratem.. zagotować ciągle mieszając.

Podawać z ryżem i dowolną sałatką lub konserwową papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak