Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEWKA MANADRYNKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka mandarynek suszona 5 dag
cukier 20 dag
spirytus 1\\2 l

Przepis i sposób przygotowania na: NALEWKA MANADRYNKOWA

Skórkę włożyć do słoja i zalać spirytusem. Słój szczelnie zamknąć i pozostawić w ciepłym miejscu na 2 dni. Następnie zlać płyn do butelki.
Z cukru i 1 szklanki wody przygotować syrop. Do gorącego syropu stopniowo wlewać nalewkę, cały czas mieszając.
Następnie wlać do czystej butelki i odstawić do sklarowania. Po 2 tygodniach zlać płyn znad osadu, osad przefiltrować i połączyć z nalewką.
Nalewka mandarynkowka nie musi dojrzewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 17.03.2011 10:48
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak