Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łyżki jagod 3
truskawek 10
budyń śmietankowy 1
łyżki cukru 2
l mleka 1/2
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z owocami

Jagody i truskawki umyć, wieksze truskawki przekroić na pół. Miąższ arbuza pokroić w kostkę. Budyń rozrobic w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować. Nastepnie dodajemy cukier i mleko z budyniem. Gotować na małym ogniu mieszajac aby nam się nie przypalił. Biszkopty ukladamy w salaterce, wlewamy przestudzony budyń. Wykładamy na budyń owoce. Schladzamy w lodówce.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 16.08.2011 14:35
bardzo lubię
cukiereczek 17.05.2011 09:23
mniam
Anna210 13.05.2011 17:45
zrobie sobie taki ale bez arbuza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak