Sposób przygotowania

100 gr grzybków, pół posiekanej cebuli przysmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
Mięso wymieszać z przysmażonymi grzybkami, jajkiem przyprawami ( sól,pieprz,estragon,majeranek)
i 1 łyżką bułki tartej. Z przygotowanej masy robić małe kotleciki i panierować w bułce tartej. Usmażyć na tłuszczu z obu stron.

Na łyżce oleju przyrumienić posiekaną cebulkę, dodać 300 gr opieniek podlać mlekiem i zagotować, pogotować ok 10 min, śmietanę wymieszać z mąką, dodać do sosu , wymieszać i zagotować, Doprawić solą i pieprzem. Kotleciki podawać z duszonymi opieńkami i dowolną surówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !