Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z podgrzybków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 400 gr
mleko 1 szkl
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
cebula 0,5 szt
tłuszcz do smażenia
śmietana 18 proc 150 ml
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z podgrzybków

Grzyby rozmrozić, podlać mlekiem, dodać przyprawy i przyrumienioną na tłuszczu cebulkę, gotować ok 15 min, od czasu do czasu mieszając. Śmietanę rozmieszać z mąką kukurydzianą i dodać do sosu, rozmieszać i zagotować. Podawać z kaszą gryczaną.
Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 15.04.2011 10:50
mmmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak