Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cebula 1/4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano szczypta
natka pietruszki 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
grzyby 50 świeże lub mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z grzybami

Cebulę pokroić w kostkę, grzyby świeże obgotować mrożone rozmrozić i razem z cebulką przyrumienić na tłuszczu.. Jajka wybić w miseczkę dodać sól pieprz i oregano po czym rozmącić. Na patelni równomiernie rozsunąć przysmażone grzybki i cebulę. Zalać jajkami i pozwolić by wszystko się ścięło, Odwrócić na drugą strone i lekko przyrumienić. Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 10.06.2011 23:29
jak zawsze dobry
kotlet 10.06.2011 23:29
jak zawsze dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak