Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Oprószyć lekko solą i pieprzem, obrumienić wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Pomidory umyć, pokroić w plasterki. W żaroodpornym naczyniu układać na przemian obsmażone plasterki bakłażanów i pomidory. Oprószyć solą roztartą z czosnkiem i pieprzem. Rondel przykryć i dusić około 40 minut. Podawać na gorąco lub zimno jako dodatek do potraw.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Jeszcze nigdy nie przyrządzałam bakłażana, ale ten przepis wydaje się być sympatycznie smaczny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mmm,...super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !