Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany duszone z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 4 szt
pomidory 4 szt
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany duszone z pomidorami

Bakłażany umyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Oprószyć lekko solą i pieprzem, obrumienić wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Pomidory umyć, pokroić w plasterki. W żaroodpornym naczyniu układać na przemian obsmażone plasterki bakłażanów i pomidory. Oprószyć solą roztartą z czosnkiem i pieprzem. Rondel przykryć i dusić około 40 minut. Podawać na gorąco lub zimno jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 23.08.2012 14:09
Pyszne
natii3624 06.07.2012 00:03
mmm,...super :)
bami 16.03.2011 19:53
Jeszcze nigdy nie przyrządzałam bakłażana, ale ten przepis wydaje się być sympatycznie smaczny :)
mehia 29.01.2011 14:52
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak