Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka oprószana mąką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 0,5 kg
mąka 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
mleko 150 ml
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka oprószana mąką

Brukselkę oczyścić, umyć, osączyć, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli, cukru i 1/2 łyżeczki masła. Ugotować do miękkości w odkrytym naczyniu-około 5 minut. Ugotowaną brukselkę odcedzić, przełożyć do rondelka, oprószyć mąką i zalać wrzącym mlekiem. Wymieszać, zagotować, odstawić, wyłożyć na salaterkę, dodać resztę masła. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.07.2013 07:09
świetny przepis
plocia 23.02.2013 23:28
Za brukselką to ja nie przepadam
Karolcia12 19.09.2011 22:02
smaczne danie
Gosia32
Gosia32 05.07.2011 19:41
pycha
mehia 21.01.2011 08:52
apetyczny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak