Sposób przygotowania

Świeży kawałek szynki (około 600 – 700 g) myję dokładnie i osuszam. Wkładam do garnka i polewam odrobinę olejem. Solę, posypuję pieprzem, a następnie obkładam 5-6 listkami laurowymi. Gdzieniegdzie wtykam też ziele angielskie. Zakrywam garnek talerzykiem i wkładam na kilka godzin do lodówki. Następnie wyjmuję z garnka i przekładam do żaroodpornego naczynia i umieszczam na dolnym ruszcie mojego halogena. Piekę przez około 40-50 minut w temperaturze 180 stopni, od czasu do czasu obracając mięso i polewając je z góry bulionem. Mięso po upieczeniu jest soczyste, a zarazem ma chrupiącą skórkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    pyszne mięsko, ja piekę w prodiżu, wtedy mięso jest bardziej soczyste niż te z piekarnika

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !