Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po wiejsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak świeży
olej do smażenia
masło
marchewka
pietruszka
mąka do zagęszczenia sosu
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po wiejsku

Udka, pierś lub podudzia z kurczaka dokładnie myję. Na patelni rozgrzewam olej z odrobiną masłą i wkładam kurczaka. Smażę na złoto z każdej strony. Doprawiam solą i pieprzem, zalewam około 3 szklankami wody i duszę pod przykryciem. Dodaję pokrojoną w słupki marchewkę i pietruszkę i duszę dopóki warzywa zmiękną. Zagęszczam sos (pół szklanki wody i 2 łyżeczki mąki pszennej). Posypuję pietruszką i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak