Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe z papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
papryka 0,5 kg
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
cebula 4 szt
smalec 2 łyżki
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
cukier do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z papryką

Mięso pokroić na kawałki, zbić tłuczkiem, oprószyć mąką i obrumienić na smalcu, przełożyć do rondla, skropić wodą, oprószyć papryką w proszku i dusić pod przykryciem około 40 minut. Następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę, paprykę pokrojoną w makaronik. Dusić do miękkości. Dodać przecier pomidorowy, drobno posiekany czosnek, przyprawić do smaku sola i cukrem. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 25.02.2012 12:49
super
Iwona51
Iwona51 06.02.2012 10:09
extra
m1monika 26.12.2011 21:56
pyszne
Wafelek2601 07.10.2011 20:11
smaczne
mehia 26.05.2011 20:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak