Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dufinki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko szt
mąka ziemniaczana
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dufinki

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez prasę do ziemniaków. W misce ziemniaki podzielić na 4 części do jednej dać mąkę ziemniaczaną. Dodać jajko i zagnieść. Formować kulki obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju.W trakcie smażenia przykryć bo czasami lubi pryskać. Ciasto ma być jak na kluski śląskie ,jak się będzie kleić dosypać mąki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.06.2013 07:16
bardzo smaczne
czekoladka_m 25.05.2013 17:34
fajne, do tego taka niecodzienna nazwa;):)
anemon 27.10.2012 18:37
Fajny pomysł i świetne wykonanie.
Krystyna32 28.02.2012 11:37
extra
IKrakowianka 26.11.2011 22:35
super do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków
Iwona56 13.06.2011 20:01
bardzo fajne
wiola333 11.03.2011 09:05
pycha
Neetka90 12.01.2011 19:37
super wyglądaja
Bożena13 10.01.2011 15:43
dnie wygląda;]
Anna169Hosz 29.12.2010 22:58
Smaczne.
Zoso 14.12.2010 23:30
Prawie tak lubię jak frytki :)
matii6 14.12.2010 17:30
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak