Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt makowy z galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 4 łyżki
cukier 5 łyżki
mak 4 łyżek
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
margaryna 200 g
śmietana 0,5 szklanki
cukier puder 4 łyżki
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt makowy z galaretką

Białka oddzielić od żółtek, ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Następnie mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i makiem, wsypać do ciasta, delikatnie wymieszać. Wylać do przygotowanej formy, piec około 25 minut a nagrzanym piekarniku. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszysta masę, dodając po 1 łyżce śmietany. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę, ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać galaretką brzoskwiniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.09.2013 20:02
Takie ciasta lubię.
kate.500 24.07.2012 07:53
pycha
MAR3STA 13.02.2011 20:09
smaczne ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak