Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka II

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanka
masło 30 dag
cukier puder 3/4 szklanki
żółtko jajek 3 szt
śmietana 4 łyżki
cukier kryształ 3 łyżki
jabłka 1 kg
cynamon 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka II

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, cukier puder, żółtka, śmietanę, wszystko szybko wyrobić i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Połowę ciasta rozwałkować, położyć na przygotowaną blaszkę. Jabłka obrać, drobno pokroić, wyłożyć na ciasto, posypać cukrem kryształem i cynamonem. Drugą część ciasta rozwałkować i położyć na wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, około 40 minut. Oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.06.2012 20:29
uwielbiam
olkaaa 10.05.2012 07:51
uwielbiam
Margo1 03.01.2011 11:31
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak