Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout z kurczaka

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 1 szt
pierś z kurczaka 60 dkg
boczek 10 dkg
masło 3 łyżki
mąka 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana kremówka 1 opak
bulion drobiowy 2 łyżki
pomidory 3 szt
sól do smaku
piepz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z kurczaka

Cebulę i czosnek obać i posieka,mięso pokroić w paski,boczek pokroić w kostkę.Mięso smażyć na dużym ogniu przez 4 min,masło rozgrzać i zeszklić cebulę i czosnek,oprószyć mąką i i smażyć wszystkie składniki razem.Dodać stale mieszając ,koncentrat pomidorowy i 250 ml wody i zagotować,wsypać bulion i gotować jeszcze przez 5 min,pomidory pokroic w kostkę i włożyć do sosu,gotować około 8 min,przyprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 18.12.2010 12:31
o fajny przepis
Magdalena80 18.12.2010 12:26
dobre
Jaheira11 18.12.2010 12:12
ciekawa propozycja na obiadek
Cbeti 15.12.2010 17:46
i obiad gotowy, albo kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak