Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwiatki francuskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
powidła śliwkowe na środek
białko do posmarowania
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kwiatki francuskie

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty 5*5 cm.Na każdym rogu naciąć po 1 cm szerokie i 2 cm długie paski. Rogi przeciąć po skosie i zwijać do środka dokładnie zlepiając.Na środek nałożyć powidła,posmarować białkiem .Upiec na złoto,zimne popudrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 05.01.2014 09:27
bardzo apetycznie wyglądają
IZABELA29 18.11.2013 14:16
apetyczne kwiatuszki
ben-ka 18.11.2013 10:46
Zdolna z Ciebie kobieta:)
Krystyna32 17.02.2012 00:08
śliczne
Emilia21 17.08.2011 14:47
genialne
SyMiki 18.06.2011 00:25
pyszne
Ewelina47 18.05.2011 07:37
jakie śliczne
agnieszka189 28.03.2011 10:45
Sliczne
Neetka90 12.01.2011 19:36
trzeba spróbować
RenataZ-et 30.12.2010 00:28
Ślicznie Ci wyszły, zrobię takie na weekend-o ile mi wyjdą takie piękne kwiatki ;)
matii6 17.12.2010 21:29
jakie śliczne,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak