Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mięsny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 25 dag
cebula 4 szt
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
tłuszcz 1,5 łyżki
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsny

Obraną cebulę drobno posiekać, a następnie zrumienić na tłuszczu. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obsmażyć na pozostałym tłuszczu, posolić, dodać cebulę i udusić do miękkości, podlewając wodą. Przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Przed podaniem posypac natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 04.06.2012 00:20
super
anulka69 28.02.2012 08:52
smaczne
Iwona51
Iwona51 30.04.2011 12:04
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak