Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki duszone z miętą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1 kg
śmietana 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki
mleko 250 ml
mięta posiekana 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki duszone z miętą

Ogórki umyć, obrać, pokroić w grubą kostkę, wrzucić do osolonej wody i gotować około 5 minut. Gdy zmiękną, odcedzić. Masło stopić, dodać przesianą mąkę, wymieszać, mieszając rozprowadzić mlekiem i doprowadzić do wrzenia. Odstawić, zaprawić śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać ugotowane ogórki, wyłożyć na salaterkę, posypać miętą i nacią pietruszki. Podawać na gorąco do potraw mięsnych i ryb

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.09.2012 10:38
smaczne
Motorek 30.04.2012 12:21
fajny pomysł
edyta44 29.03.2012 12:15
pomyslowe
IKrakowianka 03.10.2011 08:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak