Sposób przygotowania

Śledzie czyścimy i dokładnie myjemy. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody i wsypujemy 4 łyżki stołowe soli, dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy 0.5 litra octu i wkładamy śledzie. Zostawiamy na 12 godzin. Po tym czasie cebulę kroimy w kostkę i skrapiamy octem. Śledzie wyjmujemy z roztworu, przecinamy wzdłuż kręgosłupa i wyjmujemy ości i jeżeli się uda zdejmujemy skórkę. Kroimy je w małe kawałki. Do słoiczka wkładamy na przemian cebulę i pokrojone śledzie. Zalewamy olejem i zostawiamy na następne 12 godz. Po tym czasie są gotowe do spożycia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie lubię,ale przepis fajny
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Śledziki w oleju i w occie pływają i z niecierpliwością na Święta czekają....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają bardo apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne takich śledzików nie robiłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne nie tylko na kolację :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Dawno nie jadłam takich śledzi...ostatnio w sprzedaży spotykam same płaty śledziowe:(
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczne są takie śledzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !