Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć w ostudzonej, przegotowanej wodzie, a gdy napęcznieje, ugotować w tej samej wodzie, pod koniec osolić. Pieczarki drobno poszatkować. Obraną cebulę drobno posiekać i lekko podrumienić na oleju razem z pieczarkami, dodać masło, osolić, skropić wodą i udusić pod przykryciem do miękkości. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą. Ugotowaną fasolę odcedzić, wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, wyłożyć na półmisek, polać sosem pieczarkowym, posypać posiekanymi jajkami i zieleniną. Podawać z surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    z grzybami nie robiłam nigdy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    bardzo ciężkostrawne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !