Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w jajku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
otręby
jajko
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w jajku

PIERŚ Z KURCZAKA UMYĆ, ROBIĆ I PRZYPRAWIĆ WG SMAKU. OBTOCZYĆ NAJPIERW W ROBEŁTANYM JAJKU A PÓŹNIEJ W OTRĘBACH. SMAŻYĆ NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI ( NIESTETY JEŻELI NIE BĘDZIE DOBRZE ROZGRZANA TO PANIERKA MOŻE ODPAŚĆ PRZY PRZEWRACANIU). JEŚLI ZOSTANIE JAJKO POLAĆ NIM SMAŻĄCĄ SIĘ PIERŚ I PRZYKRYĆ POKRYWKĄ. PRZEWRÓCIĆ NA DRUGĄ STRONĘ I JUŻ NIE PRZYKRYWAĆ, ŻEBY PANIERKA BYŁA CHRUPIĄCA.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika148 26.12.2010 20:40
ciekawy przepis - mysle ze apetyczne danie to jest !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak